Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna AB

  • Telefon: 08 - 520 247 00
  • Fax: 08 - 520 247 01
  • E-post: info@bostadsjuristerna.se
  • Hemsida: www.bostadsjuristerna.se
  • Adress: Holländargatan 22, Stockholm

Har du problem med vattenskador?

Vattenskador i bostäder blir allt vanligare. Var femte lägenhet och mer än var tredje villa löper stor risk att drabbas varje år. Vattenskador kan orsaka stor materialförstörelse och stora kostnader. För att skadorna ska kunna begränsas är det viktigt att så fort som möjligt fastställa skadans omfattning och sätta in lämpliga resurser. Varje år inträffar 100 000 vattenskador i Sverige till en kostnad på över fem miljarder kronor. Vanliga orsaker till vattenskador är läckage från ledningar (ca 66 %), bristande tätskikt i våtutrymmen (ca 17 %) och läckor från installerade maskiner (ca 17 %).

Vattenskador

“Varje år orsakar 100 000 vattenskador i Sverige skador för över fem miljarder kronor”

Vattenskador – vem ansvarar?

Äger du ditt eget hus är det du själv som är ansvarig, men för att få hjälp bör du vända dig till ditt försäkringsbolag och en fuktexpert för att få hjälp med åtgärder. Om du bor i en bostadsrätt är det du som ansvarar för tätskikt och inre underhåll i lägenheten. Föreningen svarar normalt för vattenledningar som försörjer alla lägenheter. Var respektive parts ansvar börjar och slutar är ofta en källa till konflikt, där kan vi bistå dig i processen.

Har du upptäckt vattenskador?

Om du har upptäckt vattenskador i din nya bostad, kan vi hjälpa dig med att utreda ansvarsfragan samt företräda dig i förhandling mot säljaren. Vi kan självklart också bistå dig som säljare när du fatt ett krav riktat mot dig. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kostnadsfritt samtal!

Vi kan bostadsjuridik, låt oss hjälpa dig. Börja med en inledande kostnadsfri rådgivning.

Hej, mitt namn är Sofie. Jag är en av juristerna som tar emot din fråga!

Varför Bostadsjuristerna?

Vid en vattenläcka handlar det först och främst om att agera snabbt och försöka begränsa skadan. Det är dock i efterarbetet, vid kontakten med försäkringsbolag, hantverkare och andra inblandande som stora problem kan uppstå. Där kan vi hjälpa till genom att bistå dig med lång juridisk erfarenhet och kompetens.
LÄS MER

Tvist med hantverkare

Undrar du över dina rättigheter mot hantverkare?

Dolda fel

Har du upptäckt fel eller har du fått ett krav mot dig?

Tvist efter köp/försäljning

Inte överens efter försäljning eller köp?

Skadestånd

Har du rätt till skadestånd eller har du fått ett krav?