Problem vid nyproduktion

När man köper lägenhet i ett nybyggt hus tänker man sig ofta ett problemfritt boende med garantier. När den nya boende styrelsen tar vid efter byggstyrelsen, kan det dock finnas en hel del frågor att ta tag i.

”Det är viktigt att den styrelse som består av de boende i huset inte i blindo ger ansvarsfrihet till den byggande styrelsen vid den första årsstämman, vilket är det vanliga.”

problem vid nyproduktion BRF

”Vad gäller egentligen för ett nybyggt hus?”

I och med att den byggande styrelsen i princip uteslutande har en stark koppling till byggbolaget, har den ofta inte föreningens långsiktiga bästa intresse i tankarna när den fattar beslut under det första året. Det är till exempel inte ovanligt att avgifterna är satta alldeles för lågt, att besiktningar inte följs upp eller att priserna blir på tok för höga för de byggarbeten som utförs.

Som ny styrelse tar det ett tag innan ni satt er in i allt ni behöver veta om det nya huset, trots att ni från dag ett ansvarar för skötseln av fastigheten och för medlemmarnas bästa.

Det är viktigt att den styrelse som består av de boende i huset inte i blindo ger ansvarsfrihet till den byggande styrelsen vid den första årsstämman, vilket är det vanliga. Har den byggande styrelsen fått ansvarsfrihet är det mycket svårare att i efterhand komma till rätta med eventuell skada som byggarstyrelsen kan ha vållat föreningen.

Avseende problem vid nyproduktion BRF – bistår vi gärna med;

  • Ordförande på er stämma
  • Rådgivning till styrelsen
  • Hantering av besiktningsanmärkningar och reklamationer
  • Förhandlingar och tvistelösning med säljaren och byggbolaget

Kontakta oss här för en inledande kostnadsfri rådgivning eller boka ett möte med en av våra erfarna fastighetsjurister.

Kostnadsfritt samtal!

Vi kan bostadsjuridik, låt oss hjälpa dig. Börja med en inledande kostnadsfri rådgivning.

Hej, mitt namn är Sofie. Jag är en av juristerna som tar emot din fråga!

Varför Bostadsjuristerna?

Som ny styrelse finns det mycket att lära sig, och det är inte alltid lätt att känna till sina rättigheter. Hör med oss innan det uppstår problem.