Experter på bostads- och fastighetsjuridik

Bostadsjuristerna grundandes av Andreas och Sofie Hallqvist år 2007 i ett studentrum. Sofie fann sig redan under studietiden brinna för just bostads- och fastighetsjuridik och startade Bostadsjuristerna tillsammans med sin man Andreas (som lämnade en framgångsrik karriär inom IT-projektledning och fastighetsvärdering bakom sig). Idag – 10 år senare – är Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna en av Stockholms främsta och snabbast växande byråer inom bostads- och fastighetsjuridik och närliggande rättsområden. Byrån har för närvarande ett tiotal anställda och hanterar flera hundra ärenden om året bl.a. på hänvisning från andra advokatbyråer.

Vår framgång har uppnåtts genom ett tydligt fokus på att skapa en specialiserad byrå med riktig spetskompetens. Byrån hanterar endast frågor kring just bostäder och alltid med klientens behov i fokus. Våra klienter är främst bostadsrättsföreningar och privatpersoner.

Vår filosofi är att med smarta förhandlingar och bransch- och marknadskännedom så långt som möjligt uppfylla klientens önskemål, oavsett om det är en snabb kompromiss eller att alla tillgängliga rättsmedel ska uttömmas. Genom detta synsätt har vi under åren såväl vunnit vägledande mål i överrätter som skapat långvariga relationer med många av våra klienter. Vi har t.ex. flera bostadsrättsföreningar som varit med oss från början och som har oss som juridisk partner i både små och stora frågor. Vi är en fullservicebyrå för bostadsrättsföreningar som gör allt från att upprätta föreningsstadgar, skriva lokalhyresavtal, hantera vattenskador eller störande grannar till att driva ärenden om fel i stora byggprojekt eller hjälpa till med större byggprojekt såsom vindsförsäljning eller stambyte.

Ytterligare en faktor i vår framgång är att vi hela tiden velat skapa en arbetsplats där vi själva skulle vilja jobba. I vår rekrytering har vi förutom att hitta specialistkompetens inom de rättsområden vi jobbar med även satsat på att skapa ett team med en mångfald av bakgrunder och erfarenheter. Bostadsjuristerna är en dynamisk arbetsplats med mycket utrymme för eget ansvar, fortbildningsmöjligheter och högt i tak. Att vi ser trivsel och balans som viktiga faktorer i arbetet för våra anställda är ett av de främsta skälen till att vi har så många nöjda klienter och låg personalomsättning.

Har du frågor eller problem kring försäljning, renovering, uthyrning och förvaltning, av inte bara bostadsrätter utan också villor och hyresfastigheter, välkommen att kontakta Bostadsjuristerna!

Kostnadsfritt samtal!

Vi kan bostadsjuridik, låt oss hjälpa dig. Börja med en inledande kostnadsfri rådgivning.

Hej, mitt namn är Sofie. Jag är en av juristerna som tar emot din fråga!

 

Varför Bostadsjuristerna?

Vi har valt att specialisera oss på bostadsjuridik för att kunna ge dig snabbast svar och identifiera flest möjligheter i din situation samt uppnå bästa ekonomiska och praktiska utfall. Vi arbetar bara med bostadsjuridik och driver varje år hundratals bostadsjuridiska ärenden.

“Tveka inte på att höra av dig till oss. Du får alltid ett kostnadsfritt inledande samtal med en jurist.”