Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna AB

  • Telefon: 08 - 520 247 00
  • Fax: 08 - 520 247 01
  • E-post: info@bostadsjuristerna.se
  • Hemsida: www.bostadsjuristerna.se
  • Adress: Holländargatan 22, Stockholm

Har du upptäckt en fuktskada?

Fuktskada/fuktskador i bostäder blir tyvärr allt vanligare. Ibland är orsaken oprövade byggnadsmetoder, andra gånger slarviga hantverkare eller felaktigt användande av hushållsmaskiner. Faktum är att var femte lägenhet och mer än var tredje villa löper stor risk att drabbas varje år: årligen inträffar 100 000 fuktskador i Sverige till en kostnad på över fem miljarder kronor. Vanliga orsaker till fuktskador är läckage från ledningar (ca 66 %), bristande tätskikt i våtutrymmen (ca 17 %) och läckor från installerade maskiner (ca 17 %).

Fuktskador

“Fukt och vatten orsakar skador för över fem miljarder kronor varje år”

Fuktskador kan orsaka stor materialförstörelse och stora kostnader. För att skadorna ska kunna begränsas är det viktigt att så fort som möjligt fastställa skadans omfattning och sätta in lämpliga resurser.

Fuktskador – vem ansvarar?

Äger du ditt eget hus är det du som är ansvarig, men för att få hjälp bör du vända dig till ditt försäkringsbolag och en fuktexpert för att få hjälp med åtgärder. Om du bor i en bostadsrätt är det du som ansvarar för tätskikt och inre underhåll i lägenheten. Föreningen svarar normalt för vattenledningar som försörjer alla lägenheter.

Om du har upptäckt fuktskador i din nya bostad kan vi hjälpa dig med att utreda ansvarsfrågan samt företräda dig i förhandling mot säljaren. Vi kan självklart också bistå dig som säljare när du fått ett krav riktat mot dig. Kontakta oss för ett kostnadsfritt inledande samtal så berättar vi mer.

Kostnadsfritt samtal!

Vi kan bostadsjuridik, låt oss hjälpa dig. Börja med en inledande kostnadsfri rådgivning.

Hej, mitt namn är Sofie. Jag är en av juristerna som tar emot din fråga!

Varför Bostadsjuristerna?

Vid en fuktskada handlar mycket om att identifiera och åtgärda problem som orsakat den. Har du rätt försäkring så ska försäkringsbolaget stå för merparten av kostnaderna, men det är inte alltid man kommer överens. Detsamma gäller mellan bostadsrättsägare och föreningar, där ansvarsgränserna ibland är oklara. Där kan vi hjälpa till genom att bistå dig med lång juridisk erfarenhet och kompetens.
LÄS MER

Tvist med hantverkare

Undrar du över dina rättigheter mot hantverkare?

Dolda fel

Har du upptäckt fel eller har du fått ett krav mot dig?

Tvist efter köp/försäljning

Inte överens efter försäljning eller köp?

Skadestånd

Har du rätt till skadestånd eller har du fått ett krav?